menu

Peter Amoghli

Föreningen Teatern

menu

Teater och regi

Som utbildad skådespelare är teatern som konstform central i mitt utövande. Konsten och möjligheten att förmedla något från scenen till publiken är en drivkraft som inspirerar mig till att både ge föreställningar, regissera, och hålla teaterkurser.

Jag arbetat med så väl amatörer som professionella, däribland Riksteatern, Länsteatrar Operahögskolan och berättarfestivalen i Ljungby. Jag erbjuder teaterföreställningar, kurser och workshops för vuxna.

Söker du kurser, workshops och förställningar lämpliga i skolan, gå till Skapande skola.
Söker du föreställningar och program för allmänheten gå till Bibliotek.

 

Föreställningar

Teaterföreställningen Odysséen

Odysséen, resornas resa, denna ständigt aktuella saga från människans barndom har alltid gett vår fantasi näring och det är just fantasin som hjälper Odysseus att navigera rätt bland mytiska vidunder och andra faror. Men vem är det egentligen som styr skeppet? Är det Odysseus och hans fria vilja eller är det gudarna? Är Odysseus’ mångförslagenhet och list blott en hägring i den på förhand skrivna loggboken?

Offentlig teaterföreställning för vuxna. På 55 minuter i 55 roller, med en blandning av tal och mim i snabba växlingsscener, tolkar jag den spännande historien om Odysseus hemfärd. Jag spelar alla roller, till och med havet. En publik- och kritikerrosad enmansföreställning som finns i olika versioner för olika målgrupper. Pressrecensioner klicka här.

Teaterföreställning för barn: Fåntratten eller Det var en gång…

Ett underhållande interaktivt berättarteaterprogram. Jag spelar upp korta scener och visar hur man kan berätta och gestalta på olika sätt. Eftersom det visuella bildspråket är uttrycksfullt blir publiken medskapande. Publiken får både en underhållande upplevelse och blir inspirerade att pröva på själva, vilket de får göra.

 

Kurser och regi

Teaterkurs grund

Övningar kring improvisation och kroppsspråk, att våga framföra och presentera, hantera rampfeber och använda humor.

Teaterkurs fortsättning

En fortsättningskurs som vidgar och fördjupar kunskapen från Teaterkurs grund.

Mimkurs

Om mimens klassiska beståndsdelar och hur man kan berätta små etyder.

Kroppsspråk och icke verbal kommunikation

Hur avläser du en person? Hur kan man lära sig att tolka andras signaler bättre, så att en större öppenhet uppstår? Stämmer mitt eget beteende och kroppsspråk överens med hur jag vill bli uppfattad av andra? Deltagarna får pröva på olika verktyg och nycklar.

Mask och identitetskurs

Deltagarna får tillverka och pröva olika masker som ett sätt att våga pröva olika känslor och attityder, och även en ingång till självreflektion eller värdegrund ”hur kan man vara, hur vill jag vara?” Om kursen varar en längre tid avslutas den med en maskföreställning.

Muntlig berättarteknik

Deltagarna får pröva på olika verktyg och nycklar som ger trygghet i att fritt berätta på ett personligt sätt.

Regihjälp

Behöver ni hjälp med regi eller ett bollplank? Vi undersöker berättarteaterns olika verktyg och nycklar. Hur kan kroppsspråket förstärka texten och undertexten? Att hitta sitt personliga sätt att framföra en text eller en berättelse på. Har regisserat på Riksteatern, länsteatrar, sommarspel, opera och musikteater.